top of page

Sommar på Lövåsgården

Välkomna till sommar/höst på Lövåsgården i norra Dalarna.

Sommar vid Lövåsgården

Välkomna i sommar/höst!

Säkra redan nu ditt boende för sommarens fjälläventyr i Grövelsjöfjällen!

 

Sommar och höstsäsongen bjuder på en härlig variation där du väljer månad utefter vad du söker. Grövelsjöfjällen bjuder på fantastiska naturupplevelser och fina möjligheter till vandring, cykling och fiske. Från gårdsplanen och upp till fjället så har du ca 10 minuter till fots. Området är känt för sin variation och här finns utflyktsmål som passar alla, utefter vilka önskemål man har.

 

Hotellet ligger på 804 m.ö.h. vilket ger dig en fjällkänsla så fort du kommer till oss! Varje månad bjuder på sin säregna skönhet.

 

Juli bjuder på en härlig grönska och ljusa kvällar & nätter där du kan nyttja såväl dag som kväll för mysiga naturupplevelser. Med augusti så kommer bären. Är du här vid rätt tid så kan du hitta mycket bär, inte minst hjortron, skogens guld. Luften blir lite fuktigare och kvällarna lite mörkare. Hög mysfaktor. September bjuder på färger. Luften känns ”hög och ren” och fjället ”brinner” i en färgsymfoni av gult, rött och orange. En riktigt härlig vandringsmånad.

För dig som är intresserad av fiske så bjuder området på fina fiskevatten, såväl rinnande som sjöar och tjärnar. Hotellet är beläget i ”Gränslandet” vilket gör att du är vid Norska gränsen på ca 15 minuter med bil. Detta ger dig möjlighet att besöka den Norska sidan vilket öppnar upp nya landskap och spännande utflyktsmål.
 

Hoppas att vi har fångat ditt intresse så  att vi får se er här hos oss, som våra gäster, den månad som passar er bäst!
 

Du bor bekvämt på hotellet med helpension. Du startar dagen med en god frukostbuffé. Lunchen packar ni i ett lunchpaket från frukostbordet och dagen avslutas med en tre rätters middag på kvällen.  Kom ihåg termosen, som vi fyller på åt dig till lunchpaketet.

Efter en dag på fjället så kan det vara skönt med ett avslappnande bad. Här hittar du vår badtunna under öppen himmel samt herr & dambastu inne. Vi kan också rekommendera en god bok, eller ett sällskapsspel framför brasan nere i gillestugan, inte alls så dumt efter en lång dag!
 

Under perioden 29/6 – 18/8 så kan du/ni välja att bo med B&B, om ni önskar en övernattning. 

 

Varmt välkomna till oss på Lövåsgården och Grövelsjöfjällen, sommar/höst 2024!

Boka här!

Renar i Grövelsjöfjällen

”Mysigt hotell och bästa läget. Fantastisk service och underbar mat. Fina vandringar alldeles i anslutning till hotellet.

Magisk plats med badsjö ligger några kilometers härlig vandring från hotellet. Lätt att ta sig till Grövelsjön som ligger nära.”

bottom of page