top of page

Boendet med fjället inpå husknuten

Lövåsgården är knutpunkten för dina vandringsturer på fjället.

När du är klar för dagen väntar relaxen och trerättersmiddag som ingår i ditt boende.

Höst på Lövåsgården i Grövelsjöfjällen

☑️ Fjället är endast 10 minuter till fots bort

☑️ Vandring, cykel, fiske

☑️ Helpension med relax och badtunna

☑️ Magiska vyer över de norska fjällen

☑️ Bärplockning

☑️ Parkering med laddning för elbil

Sommar och höst på Lövåsgården

Fjället intill Lövåsgården
Fjället intill Lövåsgården

Upptäck våra vandringspaket!

Välkomna att upptäcka de finaste vandringsturerna med vår guide Lars Svanerud. Här ingår boende, helpension, relax, badtunna och magiska turer i vår fjällmiljö. 
 

Vill du lära dig med om fjället? Välkomna till vår fjällvandringskurs. Här får du lära dig de viktigaste kunskaperna för att genomföra säkra upplevelser på fjället!

Klicka här för att läsa mer om våra vandringspaket och kurser under sommaren!

Välkomna till vårat paradis för fjällvandring!

 

Sommar och höstsäsongen bjuder på en härlig variation där du väljer månad utefter vad du söker.

Grövelsjöfjällen bjuder på fantastiska naturupplevelser och fina möjligheter till vandring, cykling och fiske. Från gårdsplanen och upp till fjället så har du ca 10 minuter till fots. Området är känt för sin variation och här finns utflyktsmål som passar alla, utefter vilka önskemål man har. Hotellet ligger på 804 m.ö.h. vilket ger dig en fjällkänsla så fort du kommer till oss!

Varje månad bjuder på sin säregna skönhet. Juli bjuder på en härlig grönska och ljusa kvällar & nätter där du kan nyttja såväl dag som kväll för mysiga naturupplevelser. Med augusti så kommer bären. Är du här vid rätt tid så kan du hitta mycket bär, inte minst hjortron, skogens guld. Luften blir lite fuktigare och kvällarna lite mörkare. Hög mysfaktor. September bjuder på färger. Luften känns ”hög och ren” och fjället ”brinner” i en färgsymfoni av gult, rött och orange. En riktigt härlig vandringsmånad.

 

Orientera i Grövelsjö-området

Det finns ett antal orienteringskartor i området där det finns Naturpass utsatta under barmarksperioden.
Läs mer på www.naturpasset.se

Fiske

I Grövelsjöfjällen finner du ett “fiske med vy” – en hänförande utsikt vart än du vänder blicken. Här finns både öring, röding och harr i strömmar, tjärnar och lugnflytande åar. Trots mycket fina förutsättningar är området ännu relativt outnyttjat. Ta en heldag med rödingsfiske i Hävlingen, kanske övernatta vid den lilla fiskecampen intill sjökanten? Eller varför inte en tur över till de fina vattnen på den norska sidan. För dig som önskar en guidad fisketur, på egen hand eller i grupp, så finns den möjligheten. Kontakta oss på Lövåsgården för mer information.

Sveriges sydligaste sameby
                                                                                             
I Idre-området finns Sveriges sydligaste sameby, vilket gör att man kan stöta på renar både uppe på fjället och runt husknuten. 

Renbiten bedriver verksamhet av rennäringen och erbjuder bland annat butik, mat och aktiviteter. Butiken ligger i Grövelsjön och här kan man bland annat köpa souvenirer, renkött och boka aktiviteter. Läs mer om Renbiten här!

 

Ni når oss på tel 0253-290 29 alt. bokning@lovasgarden.se

bottom of page