top of page

Vinter på Lövåsgården

Välkomna till vintern på Lövåsgården i norra Dalarna

Måne och fjäll intill Lövåsgården

Välkomna i vinter!

Lövåsen och Grövelsjöfjällen bjuder på fantastiska möjligheter att uppleva naturen på skidor.

 

Från hotellgården så kliver du på våra pistade skidspår, 2,5 – 5 eller 10 km. Här hittar du också ett elljusspår på 3 km för dig som önskar en kvälls eller morgontur. Spåren slingrar sig fram i gammal fjällskog och på myrar, med vidsträckt utsikt över de svenska och norska fjällen. För dig som istället vill ta en tur på fjället så har man 10 min upp till trädgränsen. Området är känt för sin säkra snötillgång och sin variation i naturen.

Hotellet ligger på 804 m.ö.h. vilket ger dig en fjällkänsla så fort du kommer till oss. Varje månad bjuder på sin säregna skönhet.

 

December, midvintern som ger den där mysiga känslan med sitt magiska ”skymningsljus”. Här bjuds på två storhelger över Jul & Nyår där man bara kan koppla av och njuta av god mat och härliga naturupplevelser.

Januari och februari, tiden på året då våra pistade skidspår är som finast. Rikligt med snö och fantastiska spår. Du kanske tränar för Vasaloppet? Då är detta rätt årstid för dig!

Mars & april, vårvintern är här med sina ljusa dagar o kvällar. Högtidsstund för den som gärna tar sig en tur upp på fjället med turskidorna, och varför inte en fikastund i en snögrop. Du kan också ta dig till oss med skoter. Skoterleden tar dig ner från fjället och fram till hotellet. Skoterparkering hittar du i anslutning till hotellet. 

 

Hoppas att vi har fångat ditt intresse så att vi får se er här hos oss, som våra gäster, i den månad som passar er bäst!

 

Du bor på hotellet med helpension!

Du startar dagen med en god frukostbuffé. Mellan kl. 12.00-15.00 dagligen så serveras det lunch i form av en våffel och / eller soppabuffé. För dig som vill äta lunch ute så finns möjligheten att packa sitt lunchpaket från frukostbordet. Kom ihåg att ta med en termos, så fyller vi den åt dig!

På kvällen så bjuds det på en tre rätters värdshusmiddag. Middagsmenyn hittar du här på vår hemsida. Efter en dag på fjället eller i spåret, så kan det vara skönt med ett avslappnande bad. Här hittar du vår badtunna under öppen himmel samt herr & dambastu inne. Vi kan också rekommendera en god bok, eller ett sällskapsspel framför brasan nere i gillestugan. Inte alls dumt efter en lång dag ute i naturen.

 

Varmt välkomna till oss på Lövåsgården, vintern 2023/2024!

 

Boka din vistelse online här!

Rummen på Lövåsgården

”Underbar mat, underbart läge nära skidspår och kalfjäll och mycket trevlig personal. Lyhörda för specialkost.

 

Enkla rum men rent och fräscht överallt. Flera gemensamhetsutrymmen, en med öppen spis.”

bottom of page